Nieuws

Paris Déco Off 2019 - Renatex was er om de trends en tendensen te bekijken en mee te brengen naar Kortrijk.

2 February, 2019
Paris Déco Off, al 10 jaar de hoogmis van de interieur stoffen, dat ieder jaar in het hartje van Parijs plaats vind, op het zelfde ogenblik van de Parijse modeweek in januari, was er eentje om U tegen te zeggen.
De opmars van de half transparante stoffen gaat verder, de tijd dat we ons opsloten met de gordijnen volledig dicht is voorbij.  Daardoor kunnen we het buitenleven meer naar binnen trekken bij slecht weer en het binnen gevoel naar buiten brengen bij mooi weer.  Kijk maar naar de leuke kleuren van de kussens op de ligzetels of de mooie tapijten die aan het zwembad komen te liggen.  Vandaar dat ook heel wat collecties uitkomen met prachtige Outdoor stoffen, die bestendig zijn aan alle weersomstandigheden.  Verrassend hoe Dedar hier stoffen heeft ontwikkeld die er uitzien en aanvoelen als Indoor stoffen, hoe Tricia Guild van Designers Guild weer speelt met frisse kleuren en Jim Thompson met zijn ontwerpen weer de grenzen van het zotte aftast. 
Het zwart wit verhaal is nu echt wel volledig weg en de zachte kleuren bevestigen hun waarde en belang in het interieur. Ook de Scandinavische kleuren met hun Highe gevoel blijven in opmars.  Behang met mooie prints, neemt de fakkel definitief over van de in contrast geschilderde muren en geven het interieur een plezante toets.  Je krijgt er zowaar een fris en behaaglijk gevoel bij, als je de vele kleuren en tekeningen ziet bij collecties zoals Cole & Son.
Corail is het nieuwe kleur bij de architecten, maar of het ook zo zal zijn bij de interieur architecten, daar zijn we dan weer niet zo zeker van.