Vandaag open van 10u - 12u30 en van 14u - 17u

Onze passie

U houdt van een mooi interieur. En wellicht geniet u ervan om dankzij de vele interieurboeken en -magazines binnen te kijken in de leefruimte van anderen?
Dan delen we alvast reeds één gezamenlijke passie.

Merkt u trouwens ook dat het ene interieur net dat ietsje meer uitstraling heeft dan het andere? Vaak is het verschil tussen ‘mooi’ en ‘zeer mooi’ moeilijk aanwijsbaar. En toch is het er. Want in heel veel gevallen maken niet de meubelen het verschil, maar wel… de gordijnen.
Die andere kijk op raamdecoratie, delen wij graag met u.

Van harte welkom.
Peter Vanwynsberghe
Uw raamstylist

Onze aanpak

Of het nu een groot project betreft, of een gewone particuliere woning, bij RENATEX kan u terecht voor een breed gamma aan raamdecoratie. Van tijdloos tot héél trendy. Van strak, minimalistisch tot oer klassiek. Van manuele bediening tot de nieuwste domotica. RENATEX heeft alles ‘in huis’ om van uw woning een droomwoning te maken.

Wij adviseren en inspireren, maken in ons eigen atelier uw gordijnen op maat en zorgen ervoor dat ons eigen plaatsingsteam uw gordijnen vlekkeloos bij u ophangt. Jawel, wij houden ervan onze service tot in de puntjes te verzorgen.

Belevingsruimte

Mooie foto’s zijn dan wel inspirerend toch is het belangrijk om kleuren en kwaliteiten zelf te kunnen ervaren. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom. U zal er ontdekken dat we dankzij onze ‘experience floor’ die andere kijk op raamdecoratie wel héél letterlijk nemen...

Historiek

Een andere kijk op raamdecoratie, ... die komt niet vanzelf.

Renatex werd in 1968 opgericht door Germain & Jacqueline Vanwynsberghe Leconte en verwierf als confectie-atelier al snel naam en faam vanwege haar kwaliteit in stoffen en en afwerking. Het aanbod bestond uit gordijnen (in alle mogelijke vormen en stijlen), kussens, meubelstoffering, bedspreien, enz… De belangstelling voor RENATEX kwam niet alleen uit de eigen Westvlaamse hoek. Vrij snel vonden ook buitenlandse klanten, architecten en intereurspecialisten de weg naar de Kortrijkse regio.

Terwijl Germain die technisch goed onderlegd was, zich vooral bezig hield met de grote projecten, zoals hotels, theaters, ziekenhuizen, vakantieparken, … . legde Jacqueline zich toe op de particuliere markt. Haar grondige kennis van confectie ( haar als kind ingelepeld, daar het gezin Leconte naast een vlasbedrijf ook een naai atelier had, waar onder andere de luxueuze kinderkledij voor De Luttins te Kortrijk en Brussel werd vervaardigd. ) zorgde voor een nooit geziene afwerking. Hun goede reputatie had tot gevolg, dat ze noodgedwongen op zoek moesten gaan naar gepaste medewerkers die zowel door Jacqueline als Germain voor een groot deel persoonlijk werden opgeleid.

Zo is Renatex blijven verder groeien en kan op vandaag rekenen op een groep van loyale, gedreven en ervaren medewerkers.

In 1997 kwam zoon Peter Vanwynsberghe de zaak versterken. Germain & Jacqueline wakkeren zijn passie voor raamdecoratie verder aan, en leren hem het vakmanschap van naaldje tot draadje. Elk stukje textiel wordt met de grootste aandacht gekoesterd. Perfectie is meesterschap. En omgekeerd. Als volleerd raamstylist neemt Peter Vanwynsberghe de zaak in 2004 over en kunnen zijn ouders van een welverdiende rust genieten. Helaas komt Germain op 17 mei 2006 om in een tragisch ongeval. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de familie, het bedrijf, en de sector.

In 2011 besluit Peter Vanwynsberghe zijn andere kijk op raamdecoratie letterlijk in beeld te brengen. Hij koopt het mooie Kortrijkse herenhuis waar de wereldvermaarde pianist François Glorieux opgroeide, en maakt er een prachtige winkel van. Een lust voor het oog en ziel, waar elk detail belangrijk is, zowel in presentatie als in beleving. De met uiterste zorg gekozen stoffen en collecties fonkelen er in al hun diversiteiten en stijlen.