Reinigingsadvies

Hoe vlekken van roest verwijderen uit stoffen en textiel?

Roestvlekken komen voor in alle mogelijke materialen en stoffen. De behandeling verschilt in het ene geval hemelsbreed van de andere. Zonder volledigheid te pretenderen, vindt u hieronder de meest voorkomende roestverontreinigingen en de daarbij passende oplossing voor het probleem.
Ongekleurd katoen en linnen behandelen met oxzaalzuur of zuringzout, spoelen met lauw water, uitkoken in neutraal sop. Onze voorouders besprenkelden de vlek eerst met zuivere alcohol, daarna met citroensap die ze tien minuten op de vlek lieten rusten en daarna wasten ze de textiel uit.
Gekleurde katoenen, linnen, wollen of zijden weefsels behandelen met zuringzout, spoelen in lauw water, nawassen in handwarm sop. Onze voorouders wreven de vlek weg met verwarmd citroensap.
Kunstvezels behandelen we met oxzaalzuur of zuringzout, als dat niet helpt met citroensap of citroenzuur en als laatste handeling halen we de stof door lauw sop.

Opgelet.

In geval van twijfel, dient u zich tot een professionele reinigingsdienst te wenden. We kunnen op geen enkel moment aansprakelijk gesteld worden voor de toepassing van de door ons gegeven voorschriften. Die gebeurt volledig onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Reinigingsadvies

Bent u op zoek naar een manier om vlekken te verwijderen uit stoffen?
Ga dan hieronder op zoek naar het soort vlek voor ons reinigingsadvies.

Bijvoorbeeld “aardbei” of “rode wijn”.